FLCL (Furi Kuri)

Picture
Tot comença quan Naota Nandaba, un nen bastant madur per a la seva edat i admirador del seu germà gran Tasuku, que ha anat a Estats Units a jugar a beisbol, es troba avorrit i atrapat en la quotidianitat de la vida i acompanyant a la solitària núvia del seu germà Mamimi Samemija sota un pont en el tranquil poble fictici de Mabase, coronat per una enorme fabrica anomenada Medical Mechanica que té forma de planxa.

Tot canvia un dia en el qual coneix abruptament a una noia molt estranya que l'atropella intencionadament i el colpeja amb el seu baix elèctric al cap, el que li provoca que li surti un enorme bony. A partir d'aquell moment, la seva vida fa un gir de 180° i comencen a succeir coses estranyes al seu voltant,  la noia que es fa dir  Haruko Haruhara s'envá a viure amb ells, lisurten coses estranyes del cap, com orelles de gat i gallets que ha d'ocultar als seus amics, és engolit per robots i acaba ficat en una baralla entre la Haruko i Medical Mechanica per aconseguir rescatar l'Atomsk, el rei pirata capaç de robar      

                                                                                         planetes sencers.

La sèrie és curta, però molt intensa. Plena d'acció, paròdies d'uns altres animes, humor i diàlegs complexes que generalment són poc comprensibles la primera vegada que un comença a veure la sèrie, però una vegada que comencem a pensar a l'estil “furikuri”, la nostra ment anirá descobrint que aquesta gran obra d'art de l'anime té simbolismes i missatges entre línies del que semblaria una història qualsevol o sense sentit.

La sèrie en si mateixa és una visió de la dura i no sempre agradable transició de la infantesa a la vida adulta, pel que aquest anime conté molts missatges sexuals dels quals alguns són més que obvis, com el primer bony que li surt al protagonista en el primer episodi. Uns altres són més subtils i manegen missatges sobre les relacions socials i afectives.

En qüestió d'animació destaca sobre els altres animes, doncs el disseny dels personatges i escenaris és molt detallat i igual que la trama, l'animació no és gens lenta. 


Capítols

01 - Furi Kuri

Picture

04 - Furi Kiri

Picture


02 - Fire Starter

Picture

05 - Bura-Bure 

Picture


03 - Maru-Raba

Picture
06 - Furi Kura

Picture